Reizen of vakantie?

Over reizen moet je niet te licht denken. Als je ’s morgens wakker wordt vraag je je af of je nog in Ottawa bent of misschien al in Toronto. Wanneer je ’s avonds in je hotelkamer komt met een hoofd vol indrukken, moet je nog foto’s overzetten, een verslag schrijven, je spullen voor de andere dag klaarzetten en (inmiddels) ook zo af en toe wat ondergoed en sokken wassen. Veel tijd om te bloggen blijft er niet over. Daarom vandaag een foto van de Niagara watervallen en van een bezoek aan neef Paul en zijn vrouw in Guelph die ons ‘Mennonite Country’ lieten zien. Ok√©, een en korte anekdote.

Canada rekent nog veel in oude maten. Ze hebben gelukkig wel kilometers, maar de rest wordt vaak uitgedrukt in feet, inches, pounds en ounces. Zo ook in het restaurant.
‘Een glaasje wijn, alstublieft.’
‘Prima, wilt u 5 ounce of 9 ounce?’
Manlief kijkt naar de prijzen en bedenkt dat de eerste wellicht een karafje is en de tweede een hele fles, en antwoordt: ‘5 ounce, please and an extra glass for my wife.’
De server verblikt noch verbloost en komt even later inderdaad met een leeg glas voor mij, en een ander glas dat slechts voor de helft gevuld is met wijn voor hem.
‘Thank you very much,’ zegt hij en het klinkt alsof het helemaal zo bedoeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *