The Fairmont

En dan ben je zomaar opeens een wereldreiziger en leef je vanuit een grote koffer waarin je natuurlijk nooit iets kunt vinden. Volgens mij gaan mannen heel anders met zo’n koffer om dan vrouwen. Voor hen is het simpel. Je opent je koffer en trekt het shirtje aan dat toevallig bovenop ligt. Bij vrouwen werkt dat heel anders, wij maken iedere dag opnieuw een weloverwogen beslissing. Voordat we weten wat we aantrekken kijken we naar buiten. Schijnt de zon of regent het? Welke activiteiten staan voor vandaag gepland? Wat dragen de mensen om ons heen? Hoe is de omgeving? Is er nog een vestje nodig en zo ja, staat dat vestje bij het shirtje dat we inmiddels in gedachten hebben. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt. En natuurlijk ligt dat ene shirtje dat we uitkiezen toevallig helemaal onderop, verstopt onder de sokken.

We trekken van hotel naar hotel. Onze reisorganisatie heeft alles geboekt, alles wat wij hoeven doen is het vinden van het adres. En dan kom je soms voor verrassingen te staan. Zoals in Ottawa. Toen we het hotel gevonden dachten te hebben, keken we wel drie keer op ons briefje. Fairmont Hotel Laurier, 1 Rideau Street. Het adres klopte. We stonden voor een enorm kasteel met een oprit, Porsches voor de deur en mannen in rode jassen. Ik rechtte mijn rug, zette een filmsterrenglimlach op en probeerde te doen alsof dit heel normaal was. Maar bij het binnengaan van onze kamer lukte dat niet meer. Twee enorme bedden, twee (!) badkamers, zachtgroene fauteuils en een lel van een flatscreen. De glimlach viel van mijn gezicht bij het openvallen van mijn mond.
Toen we ’s avonds onze familie bezochten en zij vroegen in welk hotel we logeerden, antwoordden we luchtig ‘The Fairmont.’ Vergis ik me of werden we opeens met andere ogen bekeken?

2 comments

  1. Desiree schreef:

    Als de rest van de hotels nou maar niet tegenvalt….. Maar wel heel erg gaaf. Geniet ervan !

  2. Agnes Esenkbrink schreef:

    Dat moet je toch ook een keer meegemaakt hebben??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *