Tante Henny

Toen ik 4 was emigreerde ze naar Canada. Een heel ver land, werd mij verteld, waar je alleen met het vliegtuig of met een heel grote boot naar toe kon. We zwaaiden haar uit op Schiphol. Na een tijdje arriveerden er blauwe brieven. Deze brieven bestonden uit een dun velletje papier en dat papier was zowel brief als envelop als postzegel. Het intrigeerde me enorm. Ik wilde er altijd even aan voelen, niet alleen omdat het zo lekker knisperde maar ook omdat het zo’n lange reis had gemaakt. Het had iets exotisch.
Mijn tante emigreerde aanvankelijk voor twee jaar, ze wilde gewoon een avontuur. Daarna zou ze weer terug naar Nederland komen. Maar ja, de liefde gooide roet in het eten. Ze trouwde met een Canadese man en samen kochten ze een huis aan de Blossom Drive in Ottawa. En voor mij als kind bestond Canada uit niet meer dan tante Henny, de Blossom Drive en Ottawa.
Toen we een paar dagen geleden in Montreal arriveerden, had ik dan ook helemaal geen Canada-gevoel. ‘Dit kan ook een stad zijn in Frankrijk, Italië of Amerika,’ riep ik enigszins teleurgesteld. Het leek in het geheel niet op het ‘exotische’ land waarnaar mijn tante ooit was geëmigreerd.
Maar nu zijn we in Ottawa. In Canada! Wat een heerlijke stad met prachtige vergezichten en keurig verzorgde straten en gebouwen. Gisteren hebben we als echte Nederlanders fietsen gehuurd en zijn we langs het Rideau Kanaal gefietst. En natuurlijk zijn we op de Blossom Drive geweest, het hart van Canada. Natuurlijk werden we hartelijk door tante Henny ontvangen. Morgen trekken we verder om onze Canadese horizon te verbreden, maar vandaag genieten we nog een dagje van deze prachtige stad.

One comment

  1. Gert schreef:

    Heerlijke stukjes Irene. Wat een gedoe op SPL. Gelukkig ook nog eerlijke mensen. Trouwens bij Hertz ook maar ze verbloemen dat in de kleine lettertjes. Aan het eind van jullie reis zal je gepokt en gemazeld nog eens lachend terug kijken op al die ‘reisberen’. Veel plezier bij de echte beren.
    Gert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *