Dat meen je niet!

Ken je die mop van Sam en Moos die naar Canada gingen? Nee? Ze gingen niet. Het scheelde niet veel of de namen Sam en Moos hadden naadloos door onze namen vervangen kunnen worden.

Na het inchecken en vele veiligheidscontroles, kwamen we de vertrekhal van Schiphol binnen. Ha, een Starbucks. Tijd voor een versnapering. Maar eerst nog even een Canadese stekker kopen. Bij het afrekenen hoor ik opeens ‘Shit, shit, shit!!!’
‘Wat is er?’ stamel ik.
‘Portemonnee weg, mobiel weg.’
We denken hetzelfde. Hiervoor Schiphol eindigt onze reis. Want wat moet je zonder creditcard, zonder rijbewijs, zonder bankpassen en zonder de mobiel waarop alle reisinformatie staat? Terwijl ik met trillende handen de stekker afreken, holt mijn reisgenoot terug naar de douane. ‘Komt vast goed, mevrouw,’ probeert de verkoper me gerust te stellen. Ja, jij lult lekker, denk ik. Na twintig minuten klinken verlossende woorden. ‘De goden zijn ons goed gezind, de spullen lagen bij de informatiebalie!!!’

Maar je moet de dag niet prijzen voor het avond is. Onze reisorganisatie had ons al gewaarschuwd voor het autoverhuurbedrijf (Hertz, nooit kiezen!!!). Ze willen je van alles aansmeren. En ja hoor. Er zat zogenaamd geen navigatie in de auto, we moesten bijbetalen. Een tweede chauffeur voor de huurauto? Bijbetalen! Totaal bijna 500 dollar. Ik herhaal 500 dollar.
Aan me nooit niet!!!
‘Dat was niet afgesproken!’ krijs ik nu bijna. Het is al midden in de nacht in Nederland, we zijn doodop. De man verblikt of verbloost niet. ‘Inclusief? Staat niet bij mij in het systeem! Maar als u zegt dat het inclusief is, dan zal het wel!’
Na veel gedoe en gepraat uiteindelijk en toch nog 15 dollar teveel betaald. Stelletje oplichters hier in dit land. Uiteindelijk verlaten we de parkeergarage in ‘onze’ Jeep Wrangler (dat dan weer wel) en rijden naar Montreal. En nu maar hopen dat we snel voldoende aardige Canadezen ontmoeten om onze vooroordelen te ontkrachten.

One comment

  1. Ma schreef:

    Desree heeft mij laten zien hoe ik op je blog kan schrijven, dus proberen maar. Alles goed gegaan met links rijden en de weg vinden naar Ottawa, D ank voor je laatste brief hoe het met oom Paul, zijn jullie al bij hem geweest, kende hij jullie nog ? Al kennis gemaakt met de kinderen van Paul en Hennie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *