Wie? Ik?

Paspoorten, vouchers, tickets, kleding, pillen, tandpasta, regenjas, broeken, boeken, denken de achterblijvers wel aan de plantjes, de zonneschermen, de vuilnisbak… beter een lijstje maken, afspraak tandarts afzeggen, zonnecr√®me kopen, en hoeveel mag die koffer eigenlijk wegen? Zo weinig?

Een artikel over vakantiestress adviseert om vooral goed uitgeslapen op vakantie te gaan. Anders begint de vakantie niet goed. Dan scheld je en raas je en tier je en is er op de heenreis al ruzie. Gelukkig ben ik de rust zelve.

Wel zorgen voor een volle koelkast voor de achterblijvers, huis moet schoon, bedden verschoond, was doen, strijken, welke kleren neem ik mee? Toch wel die nieuwe gympen. Ze zitten voor geen meter maar leuk, leuk, leuk.

Aangekomen op je bestemming, vermeldt het artikel, moet je vooral de tijd nemen om te acclamatiseren, om rustig je ritme aan te passen, om op regelmatige uren te eten en om vooral de eerste dagen niet veel te ondernemen. Gelukkig is ons schema niet overbelast. We zijn overal minstens een hele nacht.

ETA en ESTA vergunningen regelen. Internet ligt eruit. Digitale tickets uitprinten. Internet doet niks. Vouchers voor hotels en excursies. Gelukkig doet Internet het morgen weer. Zeker weten. Toch? 

Heerlijk, slapen, zegt het artikel. Nou, dat doen we. Welterusten, schat. Gelukkig zijn wij rustig, zijn wij kalm. Wij wel.

Mag er echt maar zo weinig in die koffer? Hadden we toch niet die grotere moeten kopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *