Een nieuwe start??

‘Gelukkig,’ verzucht ze, ‘even vrij van alles. Tijd om te relaxen en om me voor te bereiden op het nieuwe jaar.’ Met een ijver die haar normale werklust ver overstijgt, boent ze op haar eerste vrije dag de badkamer totdat alle tegels en kranen glimmen. De spiegel, niet langer bedekt door een grauwsluier, toont haar wat nieuwe rimpels. Dag twee verloopt in een soortgelijk patroon. Kerstboom optuigen, kerstmenu bedenken, boodschappen doen, meer boodschappen doen, erop uit voor nog wat ingrediĆ«nten waar ze nooit eerder van heeft gehoord.
‘Zo,’ verzucht ze dan eindelijk, ‘het grote genieten kan beginnen.’ Precies zo denkt haar man erover. Ze laat zich meevoeren naar tentoonstellingen en verleiden tot winderige fietstochten.
De kerstdagen. Familie, eten, drinken, gezellig, gezellig, gezellig. Voor ze het weet zijn ze om. Wanneer ze de dag erna naar haar parketvloer kijkt, ziet ze dat er nog wat kerstvlekjes zijn weg te werken.
Opeens slaan de klokken, knallen de champagnekurken en spatten de vuurwerkpijlen in vele kleuren uiteen. Zonder enige geestelijke voorbereiding is ze het nieuwe jaar ingekatapulteerd. Overmorgen weer werken, denkt ze, en weet niet eens of ze dat erg vindt.

One comment

  1. Anja schreef:

    Nou een goed begin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *