iPhone, iPad en iVriendin

Techniek en ik, geen combinatie om warm van te worden. Al een paar weken loop ik rond met een ongemakkelijk gevoel. Er moeten foto’s van mijn iPhone worden overgezet naar mijn huiscomputer. Maar hoe doe je dat?? Een paar avonden zit ik te klooien, het proces verloopt even stroef als de onderhandelingen op het Binnenhof.
Opeens, een idee! Zou het van iPhone naar iPad niet veel gemakkelijker gaan? Ik durf het niet te proberen. Straks ben ik alle foto’s kwijt. Nu heb ik een vriendin in Den Haag die Apple zo’n beetje heeft uitgevonden. Ik stop mijn telefoon en iPad in mijn tas, knutsel met wat losse stukken een verbindingssnoer in elkaar, en fiets naar Den Haag.
‘Zeg,’ begin ik voorzichtig, ‘weet jij hoe ik….’
Er volgt een technisch verhaal. Na precies 30 seconden snap ik er al niets meer van.
‘Kunnen we het niet gewoon even proberen?’ opper ik heldhaftig terwijl ik het zelf gefröbelde snoertje pak en de apparaten aansluit. Met verbaasde ogen kijkt de vriendin me aan. Mijn hart begint wild te kloppen. Straks blaas ik de hele boel op. Uitslaande brand in Den Haag!
Dan opeens daalt de magie neer in. De iPad vraagt me in heldere bewoordingen of ik misschien foto’s wil importeren. Ja, antwoord ik manmoedig. Binnen vier minuten staan alle foto’s van mijn mobiel op de iPad. Bijna schuldig kijk ik mijn vriendin aan. Zij bedankt me voor de demonstratie.

One comment

  1. Anja schreef:

    Haha. Dank je voor deze les 😃😕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *