Schrijf!

Al drie maanden is het angstvallig stil op deze site. Dat komt, de schrijfster doet het even niet. Ze heeft het druk en gebruikt dat als smoes om niet te bloggen. En hoe langer ze wacht, hoe lastiger het is om een eerste stap te zetten. De afgelopen weken hoort ze steeds een klein stemmetje. ‘Ach, schrijf toch weer eens.’ Ze luistert, haalt haar schouders op en zoekt andere activiteiten. Het stemmetje geeft niet op. Om van hem af te zijn, neemt ze op een dag plaats achter haar toetsenbord. Er verschijnt geen letter op het scherm, in haar hoofd blijft het stil. Nou ja, stil. Andere stemmetjes vertellen haar dat het nieuwe stukje wel direct een toppertje moet zijn. Ze knikt en geeft op. De stem niet. Hij vraagt haar te schrijven over het niet-schrijven.
Dan roept ze de hulp in van de Almachtige Google. Met iPad, pen en kladblaadje in de aanslag, googelt ze op ‘blokkade overwinnen’. Binnen no time is het volkomen helder. Ze heeft een jeugdtrauma en daarom schrijft ze niet. Niet alleen zij, iedereen heeft een jeugdtrauma. Met veel dure therapie kunnen we gered worden.
Dan is de schrijfster het zat. Ze steekt haar middelvinger op en begint met schrijven.

2 comments

  1. Agnes schreef:

    πŸ˜œπŸ‘πŸ˜˜

  2. Agnes schreef:

    πŸ˜œπŸ‘πŸ˜˜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *